Vi som forbrugere smider enorme mængder af helt god mad ud hvert år, så vi bør alle lede efter måder at reducere madspild på. Ifølge en undersøgelse motatos fra University of Arizona kan en familie på fire spare op til $500 hvert år på frugt og grøntsager alene ved at reducere spild, fordærv og ture til supermarkedet. Vi er ikke alene om dette; i Storbritannien bliver tæt på en tredjedel af al den købte mad smidt ud.

Fødevarepriserne i USA stiger med en ketchup alarmerende hastighed, og ifølge en rapport fra Labour Department stiger priserne for basisvarer som mælk, brød, mel og æg kraftigt og er steget kraftigt i det seneste år med tocifrede priser. Ægpriserne steg for eksempel med 40 procent, og mælkepriserne steg 26 procent i løbet af året. Boston Globe siger, at eskalerende fødevareomkostninger kan udgøre et større problem end stigende oliepriser, fordi den gennemsnitlige husstand bruger tre gange så meget på mad, som den gør på benzin. Vi kan alle tage skridt til at reducere mængden af madaffald, der sendes til lossepladser og forbrændingsanlæg og samtidig spare penge. Nedenfor er nogle tips, der vil hjælpe med at reducere størrelsen af madspildsbjerget:

Opbevar altid madvarer i køleskabet eller fryseren ved den rigtige temperatur; at holde dit køleskab ved 40 grader F eller derunder vil hjælpe med at holde maden friskere i længere tid. Det er vigtigt at opretholde en frysertemperatur på 0 grader F eller derunder, for at maden kan fryse ordentligt og stoppe eller forhindre bakterier i at vokse. De mest letfordærvelige varer, herunder kød, fjerkræ, fisk, æg og mejeriprodukter, bør opbevares i de koldeste dele af køleskabet. Lad være med at overfylde køleskabet, da dette vil sænke den indvendige temperatur, og luften skal kunne cirkulere frit for at afkøle maden ordentligt.

Opbevar nedkølede fødevarer i lufttætte plastfolier eller beholdere for at opretholde kvaliteten, dette hjælper også med at forhindre, at fødevarer tørrer ud, og forhindrer lugte eller smag i at overføre fra en fødevare til en anden. Sørg for at undgå at bruge beholdere eller plastikposer, der ikke er lavet til opbevaring, og genbrug ikke plastikposer.

Hold køleskabet rent, fordærvede fødevarer og spild giver et miljø for bakterier at vokse i og muligvis forurene andre fødevarer. Husk at køleskabstemperaturer ikke forhindrer bakterievækst, de bremser kun den.

Planlæg dine måltider for ugen og lav en indkøbsliste, på denne måde vil du være mere tilbøjelig til kun at købe det, du har brug for, i stedet for at købe på impuls.

Smid ikke rester ud, sæt dem på køl, så de kan bruges til at lave endnu et måltid senere på ugen, og husk man altid kan være kreativ med madrester!

Hold godt øje med sidste anvendelsesdato og sørg for at tilberede maden inden dens udløbsdato, det kan eliminere en hel del spild. Opbevaringsforholdene i spisekammeret skal være mørke, kølige og tørre med en temperatur mellem 50 og 70 grader F, jo højere temperatur, desto hurtigere forringelse. Pantryet skal være så langt væk fra ovn, komfur, vandvarmer og opvaskemaskine som muligt.